2017. szeptember 28., csütörtök

PubMed: a tudomány szócsöve, oltásokat illetően is? (hivatalos tájékoztatás)

By Gazdasági-informatikus
Már szerepelt egy cikk a blogon javaslatokkal a hiteles netes tájékozódáshoz (oltásokat illetően is). Abban említve volt, hogy különböző típusú weboldalak léteznek, amiknek a típusa látszik a weboldal nevéből. Az is olvasható benne, hogy hivatalos célfeladatokra létrehozott weboldal neveket csak hivatalos igazolással lehet regisztrálni, akárki akármilyen félrevezetésre nem fog ilyeneket megkapni. Most egy kicsit részletesebben és konkrét példán keresztül is megnézzük a témát!
PubMed: globális egészségügyi adatbázis
(freeimages / commercial-internet-database-1237691)

A .gov végződésű weboldal például az Amerikai Egyesült Államok kormányzati szervezeteit takarja és a General Services Administration (GSA) nevű amerikai kormányzati ügynökség kezeli.

Ilyen .gov végződésű weboldal a PubMed is (US National Library of Medicine National Institutes of Health, azaz szó szerint fordítva: az Egyesült Államok Nemzeti Könyvtára az Orvostudományi Nemzeti Egészségi Intézetnek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/).


A PubMed rövid ismertetője magyarul

Ha rákeresünk a Google-ban arra a szókapcsolatra, hogy "pubmed magyar", például ezeket a magyar nyelvű ismertetőket lehet találni:
  •  Az orvos- és az élettudomány szakterületeit magában foglaló adatbázis, amely folyamatosan bővül. Több ezer feldolgozott folyóirat anyaga kereshető vissza az adatbázisban. http://ki.oszk.hu/content/pubmed 
  • A világ legelterjedtebb orvosi adatbázisa, a National Library of Medicine (USA) hozta létre, és tette szabadon hozzáférhetővé. Az Index Medicus elektronikus továbbfejlesztett változata. Tartalmazza az Index to Dental Literature és az International Nursing Index adatbázisokat is. Több mint 4800 folyóiratot indexel az élettudományok területéről. A bibliográfiai adatokon kívül a cikkek több mint feléhez absztrakt tartozik. Az adatbázis nemzetközi, a cikkek 75 %-ban angol nyelvűek. http://www.lib.pte.hu/node/2915


Magyar médiás oltástudósok, akik (itt) nem tudnak angolul? Avagy a PubMed paradoxona


Kinek az érdeke fontos információt
bezárni? (freeimages /
hospital-cabin-1419729.jpg)
A PubMeden rendkívül érdekes (és vajon hiteles? Döntse el mindenki maga) információkra lehet bukkanni, sok-sok tudományos hivatkozással. Nem kevés olyanra is, amikről a nagy és népszerű magyarországi médiás-sajtós oltástudósok: az írás készülésének időpontjában gyermekorvosi szakvizsga nélkül publikáló "gyermek"orvos, biostatisztikus, biológus, portálos újságíró és társaik még egy szót sem írtak magyarul. Ha rákeresünk a Google-ban, vagy a weboldaluk keresőjével ezekre utaló szókapcsolatokra, semmilyen találat nincs. Lehet, hogy nem futnak be hozzájuk szakmai hírek, nem találták meg ezeket a cikkeket, nem tudnak a neten keresni? Vagy nem tudnak angolul? Vagy esetleg valamilyen érdekük fűződik ahhoz, hogy ne találják meg ezeket a híreket, hogy ne tudjanak angolul? Esetleg más helyeken tudnak angolul, itt nem? Mindegy is. Aki nem akar tudni angolul, az nem tud, annak marad mások fordításának olvasása. És/vagy a struccpolitika.


Yehuda Shoenfeld - a Magyarországon eltitkolt tudós


Pedig szerepel a PubMed-en például Yehuda Shoenfeld professzor is, aki nemzetközi szaktekintély kutató az oltások és az autoimmun betegségek kapcsolata terén, ő az autoimmunológia keresztapja. Róla kapta nevét a Schoenfeld szindróma, más néven ASIA = Autoimmune/inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants, azaz adjuvánsok által kiváltott autoimmun szindróma. (Az autizmus is autoimmun jellegű...)
Yehuda Shoenfeld legutóbbi kutatásában az oltásokat - azaz konkrétan a bennük lévő adjuvánsokat, főleg az alumíniumot - nevezi meg az egyre inkább terjedő autoimmun betegségek egyik jelentős okaként. Cikkek tőle a PubMeden:
Yehuda Shoenfeldnek saját Wikipédia oldala is van.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yehuda_Shoenfeld
Azonban Magyarországon csak a hivatalos "szkeptikus" materialista tudományos média-sajtóban komolytalannak számító szakemberek foglalkoznak a PubMed-en található információkkal, például link: https://www.tenyek-tevhitek.hu/asia-egy-uj-autoimmun-szindromat-kotnek-az-oltasokban-talalhato-aluminiumhoz.htm PDF: https://drive.google.com/open?id=1uo1kKGheljF0Q6lbt8cMdgcszRtDWlfw


Vajon ki a hiteles, és ki nem? Ki mond igazat, és ki füllent? Nem kell elhinni semmit, ez nem vallás. Utána kell járni és ki kell próbálni!


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése